צ.פ תשקיע 100 מיליון שקל בהקמת מתחם מסחר ומשרדים באפרת

החברה זכתה במכרז להקמת קניון ראשון בהתנחלויות תמורת 21 מיליון שקל; המתחם הכולל 40 יח"ד ו-10,500 מ"ר מסחר

הרשתות הגדולות מחפשות בשנים האחרונות מקומות ומגזרים חדשים לאחר ששטחי המסחר באזורים רבים בארץ הגיעו למיצוי. מכרז חדש שנסגר לאחרונה יאפשר להן לגלות פלח אוכלוסייה חדש – מתנחלים.

צ.פ חברה לבנין זכתה במכרז להקמת קניון ראשון בהתנחלויות תמורת 21 מיליון שקל. מדובר על מתחם הכולל 40 יח"ד ו-10,500 מ"ר של מסחר ומשרדים ביישוב אפרת. החברה צפויה להשקיע בהקמת המתחם כ-100 מיליון שקל. כיום ישנו מתחם מסחרי בצומת גוש עציון הכולל 3,000 מ"ר בלבד ומשרת את כל תושבי הסביבה.

לדברי צבי פוקס, הבעלים של חברת צ.פ, "לקניון בתוך יישוב ביהודה ושומרון יש יתרונות רבים. בראש ובראשונה מבחינה ביטחונית, מדובר בקניון שיוקם באזור מאובטח. בנוסף, אפרת צפויה להכפיל את גודלה בתוך 3 שנים כאשר עוד 800 משפחות יגיעו להתגורר ביישוב בין היתר בשל השקעות רבות של המועצה בשנתיים האחרונות. בימים אלה אנחנו עורכים מחקר שוק מקיף כדי לבדוק מה הצרכים של תושבי הגוש ולאחר מכן נחליט על תמהיל החנויות בקניון החדש".

מנתוני החברה עולה כי כיום תושבי האזור נאלצים פעמים רבות לנסוע עד ירושלים כדי לבלות ולקבל שירותים רבים והקניון החדש שהחברה תקים צפוי לענות בדיוק על הצרכים האלה. על פי הערכות של גורמים בשוק הנדל"ן, דמי השכירות בקניון החדש ינועו בממוצע של 60 שקל למ"ר ו-90 שקל למ"ר בחלק המסחרי.

פוקס הוסיף כי "תושבי יהודה ושומרון מעוניינים ברשתות בדיוק כמו כל תושב המתגורר בתחומי הקו הירוק. הם מעוניינים בבתי קפה, מסעדות, רשתות אופנה גדולות, מכוני כושר ומתחמי פעילות לילדים".